biologisch
vegetarisch
veganistisch
Obst & Gemüse
Obst & Gemüse was een vegan specialiteiten restaurant waar biologische, vegetarische en veganistische maaltijden werden aangeboden.
Contact
Catering aan huis of op de zaak!
Mail naar: of
Vegan kookworkshop volgen! Vraag naar de mogelijkheden.
of
Openingstijden
Defenitief gesloten
Obst & Gemüse is overgenomen door Bar Alaska!
| Workshops |
Kookworkshops
Obst & Gemüse biedt kookworkshops aan voor groepen tot maximaal 12 personen.
Voor bedrijven en particulieren vanaf 2 personen. Wilt u met een vrienden/familie club koken, vraag naar de mogelijkheden.
Prijs 2 personen | € 150 p.p.
Prijs 3 personen | € 100,- p.p. (excl. drank, incl.maaltijd)
Prijs 4 of 5 personen | € 95,- p.p. (excl. drank, incl.maaltijd)
Prijs vanaf 6 personen | € 75- p.p. (excl. drank, incl.maaltijd)
KOOKWORKSHOPS 2023
U kunt zich inschrijven voor de onderstaande kookworkshops. Per kookworkshop niet meer dan 12 deelnemers.
De kookworkshops worden gegeven op verschillende dagen en locaties. Datum en samenstelling van de groep mag u ook zelf bepalen.
Bij te weinig inschrijving voor gekozen workshop dan verschuift de datum.nInschrijven stuur een mail naar:
Een volwaardige maaltijd maken deel 1
Wil je vegetarisch/veganistisch eten, maar je hebt géén idee hoe je moet beginnen? In deze kookles leer je hoe je een volwaardige avondmaaltijd kunt maken met producten zoals: miso, zeewieren, shoyu, kuzu, geroosterde sesamolie, tahin, rijststroop, e.d.
Een volwaardige maaltijd maken deel 2
Wil je vegetarisch/veganistisch eten, maar je hebt géén idee hoe je moet beginnen? In deze kookles leer je hoe je een volwaardige avondmaaltijd kunt maken met producten zoals: miso, zeewieren, shoyu, kuzu, geroosterde sesamolie, tahin, rijststroop, e.d.
Koken met seitan, tofu en tempé
Seitan, tofu of tempé worden ook wel vleesvervangers genoemd. Maar hoe maak je ze klaar?
De ROC academie bood een cursus koken met groenten aan voor huishoudkundedocenten en assistenten. Toen ik dat las dacht ik meteen aan de gezichten van mensen die mijn babi ketjap en saté ooit geproefd hadden. Die zouden er niet aan moeten denken dat ik plotseling aan zou komen met koken met groenten. Maar, mijn nieuwsgierigheid was gewekt en zo kwam het dat ik mij opgegeven had voor de cursus toen er nog plekken over bleken te zijn.
Tijdens de eerste les bleek het weer eens dat de docenten in niets verschilden met de leerlingen: Oh, hadden we een schort mee moeten nemen en ook nog een mes? Waar stond dat dan? (In de papieren, dombo’s!!) En natuurlijk kwam niet iedereen op tijd en mochten ze zelfs zonder telaatbriefje de les in. En ja hoor, meteen zat iedereen aan alle door onze cursusleider, John van Leeuwen netjes uitgestalde spullen. En kletste iedereen vrolijk door elkaar terwijl de les allang begonnen was. Gelukkig had John heel veel geduld en kon hij vol passie vertellen over allerlei miso’s en zaken waar ik nog nooit van had gehoord. We gingen pickels maken en ik dacht natuurlijk meteen aan augurken. Dat was mooi verkeerd, we maakten bv heerlijke knoflook in miso die we meekregen.
De tweede avond heette koken met condimenten (Hè wat? Gelukkig bestaan er naast kookboeken ook woordenboeken) We hebben toen zulke verschillende, mooie smaken mogen beleven, dat ik van de meegebrachte spullen nog menig proeverijtje heb gehouden! Heerlijk!! Ik was helemaal om: Koken met groente zou ik best lekker kunnen vinden en mijn babi ketjap eters en saté babi boys ook!!
Daarna volgden koken met groenten en vervolgens koken met zeegroenten. Yess sushi!! Maar… zonder vlees of vis, zou dat wel wat zijn? Trouwens, ik eet het anders ook nooit, dus waarom zou ik het nu wel doen. Nou bleek weer eens dat mijn technische inzicht bij het rollen van de sushi best handig was. En omdat ik niet flauw wou zijn probeerde ik er toch één. Resultaat:de sushi was toch lekker!! En al die rare biologische groenten zoals kliswortel smaakten overheerlijk. De les koken met soepen heb ik jammer genoeg niet kunnen volgen omdat die avond bij mij in de soep liep, maar mijn collega’s waren er vol lof over.
De laatste les was aangebroken en heette koken met sausen en dipsausen. Daar kon ik mij ook geen voorstelling van maken. En weer wist John ons te verblijden met de lekkerste gerechten. En hoe kreeg hij het telkens weer voor elkaar om ons zo fanatiek te maken dat we zelfs om extra gerechten vroegen? Het antwoord daarop was heel eenvoudig. John heeft ons geleerd dat je met je hart moet koken en dat je moet genieten van alle pure smaken en dat hebben we gedaan!!
Bedankt John!!’
Anisa